ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΙΣΤΡΙΑΣ

ΝΙΣ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΖΑΓΚΡΕΜΠ-ΟΠΑΤΙΑ-ΡΙΕΚΑ-ΠΟΥΛΑ-ΡΟΒΙΝΙ-Λ.ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ-ΜΠΙΧΑΤΣ -ΣΑΡΑΓΕΒΟ

1η ημέρα: Αναχώρηση από Λευκάδα και δια μέσω της Εγνατίας περνάμε περιφερειακά από Ιωάννινα, Πτολεμαίδα , Καστοριά, Βέροια , Θεσσαλονίκη για να φτάσουμε στον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Μπαίνουμε στην χώρα των Σκοπίων, την διασχίζουμε και συνεχίζουμε για τα σύνορα Σκοπίων –Σερβίας που καταλήγουμε αργά το απόγευμα στην πόλη Νις ,την γενέτειρα του Μ.Κωνσταντίνου ,χτισμένη στις όχθες του ποταμού Νισάβα, Δείπνο, ελεύθερος χρόνος για γνωριμία με την πόλη, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι, την πόλη που οι Τούρκοι βασάνισαν , κρέμασαν τον Ρήγα Φερραίο και πέταξαν το σώμα του στον Δούναβη. Θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Αγ.Σάββα την μεγαλύτερη ορθόδοξη εκκλησία της Ευρώπης και θα περπατήσουμε στην οδό Μιχαήλοβα . Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Κροατίας το Ζάγκρεμπ. Δείπνο, Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Πρόγευμα και ξεκινάμε να γνωρίσουμε το Ζάγκρεμπ και να περιηγηθούμε στην παλιά του πόλη χτισμένη πάνω σε δυο λόφους. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας για την Οπάτια, την λουτρόπολη της Κροατίας χτισμένη πάνω στην Αδριατική με τα εκπληκτικής αρχιτεκτονικής παλάτια των Αυστριακών ευγενών.  Αργά το απόγευμα φθάνουμε στην Ριέκα, το μεγαλύτερο λιμάνι και τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Στο πρωινό μας σήμερα θα γνωρίσουμε την χερσόνησο της Ίστριας. Πρώτη μας στάση στην πόλη Πούλα που χτίστηκε από τους Κολχιείς, με την εκπληκτική Ρωμαϊκή αρένα χτισμένη το 68μχ και που είναι ένα από τα 6 μεγαλύτερα σωζόμενα ρωμαϊκά αμφιθέατρα του κόσμου. Ακολουθεί η επίσκεψη  στην βενετσιάνικη πόλη Ρόβινι που αρχικά ήταν νησί και ενώθηκε με την ηπειρωτική χώρα το 1763. Χρόνος για φαγητό και ψώνια στην παραθαλάσσια πόλη που αποτελεί έναν από τα πιο αξιόλογους τουριστικούς προορισμούς στην Αδριατική. Επιστροφή  στο ξενοδοχείο μας στην Ριέκα. Δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Τη σημερινή ημέρα έπειτα από το πρωινό, κατευθυνόμαστε στον Εθνικό δρυμό Πλίτβιτσε (αποτελείται απο 16 λίμνες οι οποίες η μία χύνεται μέσα στην άλλη, με υψομετρική διαφορά 912 μ, περιτριγυρισμένες απο ένα εκπληκτικής ομορφιάς δάσος) θα περιηγηθούμε ανάμεσα στις λίμνες, θα κάνουμε βαρκάδα, θα δούμε τον μεγάλο καταρράχτη ύψους 71μ και θα απολαύσουμε στην περιοχή το μεσημεριανό μας φαγητό. Συνεχίζουμε να μπούμε στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη και καταλήγουμε στην πόλη Μπίχατς. Δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Μετά το πρωινό, κινούμαστε μέσα στη Βοσνία. Θα επισκεφτούμε το Γιάιτσε, την πρώτη πρωτεύουσα του βασιλείου της Βοσνίας επι Οθωμανών, χτισμένο τον 14ο αιώνα στις όχθες των ποταμών Πλίβκα και Βέρμπας που σχηματίζουν καταρράχτη ύψους 20μ καθώς το ένα ποτάμι χύνεται μέσα στο άλλο. Συνεχίζουμε μέσα από ένα πανέμορφο τοπίο για να καταλήξουμε στην πρωτεύουσα της χώρας το Σαράγεβο, το σταυροδρόμι του ανατολικού και δυτικού πολιτισμού καθώς η πόλη έχει ανάμεικτα αρχιτεκτονικά στοιχεία από όλους τους κατακτητές που πέρασαν. Δείπνο, διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Πρόγευμα και ξεκινάμε να γνωρίσουμε το Σαράγεβο, με την παλιά Οθωμανική αγορά και τις πολλές εκκλησίες. Στο Σαράγεβο το 1914 δολοφονήθηκε ο αρχιδούκας και διάδοχος του θρόνου της Αυστρίας Φραγκίσκος-Φερδινάνδος προκαλώντας έτσι την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου πολέμου. Περιήγηση στην πόλη  και συνέχεια της διαδρομής μας για να επισκεφθούμε το παραμυθένιο χωριό του σκηνοθέτη Εμίρ Κουστουρίτσα, το οποίο οραματίστηκε και υλοποίησε όταν στον πόλεμο έχασε το δικό του χωριό. Πρόκειται για  ένα ξύλινο χωριουδάκι εστία τέχνης οικολογίας και ειρήνης όπως ο ίδιος αποκαλεί.

Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και συνεχίζουμε για το Νίς. Δείπνο, διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Μετά το πρωινό, αποχαιρετάμε το Νις και παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις περνώντας από σύνορα Σερβίας –Σκοπίων, διασχίζοντας τα Σκόπια, σύνορα Σκοπίων –Ελλάδας, για να καταλήξουμε το βραδάκι στην Λευκάδα.

 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 12 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 430 €

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Μετακινήσεις με πουλμαν πολυτελείας.
7 διαν/σεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με ημιδιατροφή.
Έμπειρος αρχηγός-ξεναγός.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ kinissis
ΓΟΛΕΜΗ 5, ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΤΗΛ.  26450 – 25030/ 25845
info@kinissis.gr
www.kinissis.gr