ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ- XION. KEN. BANSKO

1η Ημέρα: ΛΕΥΚΑΔΑ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ
Αναχώρηση στις 7.00 το πρωί από τη Λευκάδα για Βόρεια Ελλάδα και από τον Προμαχώνα θα περάσουμε τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Άφιξη στο Σαντάνσκι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το Σαντάνσκι ή αλλιώς όπως αποκαλείται το «Κολονάκι της Βουλγαρίας», είναι μία πόλη 30.000 κατοίκων κτισμένη στους πρόποδες του βουνού με εξαιρετικό κλίμα και πολύ καλή παραδοσιακή αγορά.

2η Ημέρα: ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΜΠΑΝΣΚΟ
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το Μπάνσκο. Η πόλη του Bansko βρίσκεται σε ύψος 936 μ. και οι πίστες του σκι είναι σε ύψος 2.000 – 2.500 μ. Το Bansko παρέχει έναν θαυμάσιο συνδυασμό παρθένας φύσης του βουνού Pirin και της ατμόσφαιρας των παλαιών Βουλγαρικών μικρών πόλεων. Δεν είναι μόνο ένα θέρετρο αλλά και ένα όμορφο ιστορικό μνημείο. Βρίσκεται στη νοτιοδυτική Βουλγαρία στους πρόποδες του πανέμορφου βουνού Pirin, το οποίο περιλαμβάνεται στον κατάλογο παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς. Το χιονοδρομικό κέντρο αποτελεί πλέον έναν δημοφιλή προορισμό για σκι στην Ευρώπη. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Σαντάνσκι, δείπνο στο ξενοδοχείο και διαν/ση.

3η Ημέρα: ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ
Μετά το πρωινό ελεύθερη μέρα για χαλάρωση και ξεκούραση στο spa του ξενοδοχείου (που μπορείτε να απολαύσετε θεραπείες spa, μασάζ, σάουνα, ατμόλουτρα κ.α.) ή βόλτα στην αγορά της πόλης με τον μεγάλο πεζόδρομο που τη διασχίζει από τη μία άκρη στην άλλη. Το μεσημέρι αναχώρηση για το ξακουστό Μέλνικ, την πιο μικρή και γραφική πόλη της Βουλγαρίας. Το Μέλνικ είναι επίσης γνωστό για το υπέροχο κρασί του. Η παραγωγή του οποίου είναι η κύρια τοπική αγροτική δραστηριότητα εδώ και αιώνες. Στο υπόγειο του Αρχοντικού Κορδόπουλου που έχει μετατραπεί σε λαογραφικό μουσείο θα θαυμάσουμε τις περίφημες στοές μέσα στις οποίες οι αμπελουργοί τοποθετούσαν το κρασί τους, διατηρώντας το, χειμώνα – καλοκαίρι στους 9-12 βαθμούς Κελσίου. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο. Διαν/ση.

4η Ημέρα: ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΛΕΥΚΑΔΑ
Μετά το πρωινό παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής με στάση στη γιορτινά στολισμένη Θεσσαλονίκη. Άφιξη στη Λευκάδα αργά το απόγευμα με τελευταία στάση για καφέ στα Ιωάννινα.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:250,00€ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4*
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ: 310,00 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
• Πούλμαν πολυτελείας
• Ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή
• Αρχηγό εκδρομής

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΚΙΝΗΣΙΣ Α.Ε
Γολέμη 5, Παραλία Λευκάδας
Τηλ.: 26450 25030 / 25845
www.kinissis.gr