fbpx

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΣΙΚΕΛΙΑΣ – NΟΤΙΑ ΙΤΑΛΙΑ

8 ΗΜΕΡΕΣ

1η ημέρα: Λευκάδα – Ηγουμενίτσα
Συγκέντρωση ώρα 20.30 και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.  Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω. Superfast Ferries.

2η ημέρα: Μπάρι – Τάραντας – Μεταπόντιο – Ρήγιο
Πρωινή άφιξη στο Μπάρι και αναχώρηση για τον Τάραντα, την σπουδαιότερη αποικία των Σπαρτιατών στη δύση. Ιδρύθηκε το 706 π.χ. και στη συνέχεια πήρε το όνομά του γιου του Ποσειδώνα και της τοπικής νύμφης. Η πόλη έχει αναπτυχθεί πάνω σε μια μικρή  νησίδα στο εσωτερικό της τοπικής λιμνοθάλασσας. Σήμερα είναι σημαντικό  λιμάνι και κύρια βάση του ιταλικού Στόλου.  Βλέπoυμε το Αραγωνικό κάστρο, την διώρυγα και την πρώτη μηχανική γέφυρα της Ευρώπης, την Τσιταντέλλα, τον ναό του Διός και το μάρε πίκολο. Στάση για καφέ και ξεκούραση. Συνεχίζουμε για το Μεταπόντιο, την πλούσια Αχαϊκή αποικία, όπου ο Πυθαγόρας έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Επισκεπτόμαστε το αρχαιολογικό πάρκο με τον ναό της Λακινίας Ήρας και ακολουθώντας την παράκτια οδό μπαίνουμε στην κοιλάδα της Σύβαρης, της θρυλικής πόλης με την μεγαλύτερη χλιδή στον αρχαίο ελληνικό κόσμο. Άφιξη αργά το απόγευμα στην περιοχή του Ρήγιο της Καλαβρίας. Διανυκτέρευση και δείπνο.

3η ημέρα: Ρήγιο – Μεσσήνη – Κεφαλού – Παλέρμο
Προγευματίζουμε και περνώντας τα στενά της Σκύλλας, ξεναγούμαστε στο ιστορικό κέντρο της Μεσσήνης. Βλέπουμε το Νορμανδικό Ντουόμο, την αναγεννησιακή Φοντάνα του Ωρίωνα, το Φλαμανδικό κωδωνοστάσιο, τα αναγεννησιακά και μπαρόκ μέγαρα του κέντρου. Λίγος χρόνος ελεύθερος. Αναχώρηση για την Μεσαιωνική Κεφαλού. Η πόλη ξεχωρίζει για την ομορφιά της. Βλέπουμε τα ψηφιδωτά στον ναό του Ρογήρου και επισκεπτόμαστε τα μεσαιωνικά πλυντήρια. Εδώ η Δύση συναντά την Ανατολή στην τεχνοτροπία και αρχιτεκτονική. Συνεχίζουμε για το Παλέρμο. Η πόλη είναι χτισμένη σε μαγευτική τοποθεσία, στους πρόποδες του Βουνού Πελεγκρίνο. Υπήρξε αποικία των Καρχηδονίων, ενώ οι Φοίνικες και οι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν σαν σταθμό στα ταξίδια τους. Η πιάτσα Πραιτόρια και το Πραιτοριανό Μέγαρο, η Νορμανδική Μητρόπολη και οι τάφοι των Βασιλέων, η Μαρτοράνα με τα βυζαντινά ψηφιδωτά αλλά και το περίφημο Ντουόμο του Μονρεάλε , με τα περισσότερα ψηφιδωτά (6.350 τ.μ.) μετά την Αγια Σοφιά βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής μας. Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και υπόλοιπο μέρας ελεύθερο. Δείπνο. Αξίζει μια βραδινή έξοδος στο φωταγωγημένο κέντρο της πόλης.

4η ημέρα: Εγέστη – Σελινούντας – Ακράγαντας
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την αινιγματική Εγέστη. Στις δυτικές εύφορες κοιλάδες της Τρινακρίας, ανάμεσα στο Πάνορμο, το Δρέπανο και τον Σελινούντα. Οι Έλυμοι εγκαταστάθηκαν και έχτισαν, άγνωστο πότε, πόλη που το όνομά της το εμπνεύστηκε από την νύμφη Εγέστη ή ίσως από τον Τρώα Αίγιστο. Σήμερα απομένουν ένα θέατρο, από τα ωραιότερα του αρχαίου κόσμου και ένας επιβλητικός δωρικός ναός. Ξενάγηση. Κατόπιν συνεχίζουμε για τον αρχαίο Σελινούντα. Ο Σελινούντας ήταν μια από τις σπουδαιότερες αποικίες των Μεγαρέων και διαθέτει ένα από τα πιο εκτεταμένα αρχαιολογικά πάρκα της Σικελίας. Επισκεπτόμαστε την ιερή κοιλάδα με τους γιγάντιους ναούς, το οχυρωματικό τείχος και την ακρόπολη. Ελεύθερο γεύμα, επιλέγοντας από την πλούσια παραδοσιακή κουζίνα του Σελινούντα. Στην κοιλάδα του Σελινούντα παράγονται εκλεκτά κρασιά και η περίφημη Μαρσάλα που έχουμε την δυνατότητα να δοκιμάσουμε. Αναχώρηση για τον Ακράγαντα μια από τις επιφανέστερες πόλεις της αρχαίας Μεγάλης Ελλάδας Η πόλη ιδρύθηκε γύρω στο 580 π.χ ως αποικία της Γέλας. Εδώ γεννήθηκε ο Εμπεδοκλής σημαντικός προσωκρατικός φιλόσοφος. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Ακράγαντας – Aίτνα – Κατάνια
Σήμερα θα θαυμάσουμε τους 10 ιστορικούς ναούς στην κοιλάδα του Ακράγαντα από τον 5ου αιώνα π.χ. Το ιστορικό κέντρο ανήκει στα μνημεία Παγκοσμίας Κληρονομίας της UNESCO. Οι ναοί της Ήρας, της Ομονοίας, του Ηρακλή, των Διόσκουρων , του Διός, το ρωμαϊκό γυμνάσιο, ο Τελαμώνας είναι κεντρικά θέματα της ξενάγησής μας. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης την Αίτνα, με ύψος 3.300 μ. προκαλεί στον επισκέπτη το δέος αλλά και την περιέργεια να την επισκεφτεί όσο πιο κοντά γίνεται. Εφόσον ο καιρός το επιτρέπει, θα φτάσουμε μέχρι το καταφύγιο σε υψόμετρο 2.000 μ. όπου θα δούμε τους ανενεργούς κρατήρες.  Aκολουθεί χρόνος ελεύθερος για να εξερευνήσουμε την αγορά με τα τοπικά προϊόντα και να απολαύσουμε έναν καφέ. Επόμενος σταθμός μας η Κατάνια όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το Teatro Greco/Romano και το Odeon, ένα εντυπωσιακό υπαίθριο θέατρο, που αν και λέγεται ελληνικό είναι ουσιαστικά ρωμαϊκό. Θα δούμε ακόμη το Castello Ursino, στην piazza Federico, πολύ κοντά στον καθεδρικό ναό, το επιβλητικό αυτό κάστρο με τους μεγάλους κυλινδρικούς πύργους στις γωνίες του, την Κρήνη του ελέφαντα στο κέντρο της πλατείας του Καθεδρικού Ναού, έργο του Vaccarini, αγαπημένου αρχιτέκτονα της Κατάνια και σύμβολο της πόλης. Ακόμη, το Teatro Massimo, είναι η Όπερα της πόλης, αφιερωμένη στο συνθέτη Bellini, ο οποίος συνέθεσε την περίφημη Norma και την ανέβασε για πρώτη φορά σε αυτό το θέατρο. Τέλος, στην piazza Dante βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Νικολάου η μεγαλύτερη σε όλη τη Σικελία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Συρρακούσες – Ταορμίνα – Κατάνια
Πρωινό και αναχώρηση για τη νοτιοανατολική Σικελία. Σήμερα θα επισκεφτούμε την σημαντικότερη ελληνική αποικία στη Σικελία – την πατρίδα του Αρχιμήδη τις περίφημες Συρακούσες. Ιδρύθηκε από Κορίνθιους και Τενεάτες αποίκους. Η πόλη ήταν στολισμένη από θαυμάσια ανάκτορα και περίφημους ναούς της Αρτέμιδας, της Αθηνάς, την κρήνη της Αρέθουσας και το περίφημο θέατρο. Τα νομίσματα της που σώθηκαν είναι αληθινά καλλιτεχνήματα. Στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το αρχαίο ελληνικό θέατρο, τη στοά του Διονυσίου, το Βωμό του Ιέρωνα, τα περίφημα Λατομεία με το Αυτί του Διονυσίου και το νησάκι της Ορτυγίας με τον Ναό της Αθηνάς και του Απόλλωνα και την κρήνη της Αρέθουσας.. Το απομεσήμερο αναχώρηση για το «διαμάντι της Σικελίας» το πανέμορφο αρχαίο Ταυρομένιο, κτισμένο στους πρόποδες της Αίτνας.  Εδώ θα επισκεφθούμε το πανέμορφο αρχαίο ελληνικό θέατρο (με θέα την Αίτνα) κτισμένο το 3ο αιώνα π.χ. από τον Ιέρων Β, το γραφικό Κόρσο Ουμπέρτο και θα απολαύσουμε το πανόραμα προς τους Κήπους της Νάξου. Πάνω από 14 αιώνες οι κάτοικοί του μιλούσαν  ελληνικά. Εδώ ο Γκαίτε αναζητούσε την ψυχή της Ελλάδας. Επιστροφή το βράδυ στην Κατάνια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Κατάνια – Ρήγιο – Αλμπερομπέλλο – Μπάρι
Σήμερα αφήνουμε το πανέμορφο νησί της Σικελίας , παίρνουμε το φέρυ μπώτ και περνάμε το στενό της Σκύλας και της Χάρυβδης με προορισμό το Ρήγιο της Καλαβρίας. Το Ρήγιο βρίσκεται στην παλιά Μεγάλη Ελλάδα (Magna Grecia) και ιδρύθηκε το 720 π.χ. στην Καλαβρία. Οι πρώτοι κάτοικοι ήρθαν από την Εύβοια και το πρώτο όνομα της πόλης ήταν Ερυθρά. Βρίσκεται σε ιδιαίτερα  προνομιακή θέση στον πορθμό της Μεσσήνης. Εδώ θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ρηγίου , για να δούμε τους ξακουστούς «Πολεμιστές του Ριάτσε», δύο μοναδικά αρχαία ελληνικά μπρούντζινα αγάλματα απαράμιλλης ομορφιάς. Επίσης θα ξεναγηθούμε στις πλούσιες συλλογές του μουσείου σε αγγεία και κτερίσματα, εξαρτήσεις οπλισμού, αγάλματα, χρηστικά εργαλεία και κοσμήματα. Αναχώρηση για την Απουλία και το Αλμπερομπέλλο. Στην καταπράσινη κοιλάδα του ξεπροβάλλουν κάτασπρα σπίτια με σκεπές σε σχήμα τρούλου, όπου η ιστορία τους και οι ρίζες τους χάνονται στα βάθη των αιώνων κάνοντας το τοπίο μαγευτικό. Περπατήστε στα γραφικά σοκάκια του και αγοράστε τοπικά προϊόντα από τους χαμογελαστούς κατοίκους της περιοχής. Χρόνος ελεύθερος. Επόμενος σταθμός μας το Μπάρι όπου θα πάρουμε το πλοίο της επιστροφής. Διανυκτέρευση εν πλω.

8η ημέρα: Ηγουμενίτσα – Λευκάδα
Άφιξη στην Ηγουμενίτσα, αποβίβαση και επιστροφή στην Λευκάδα

 

Περιλαμβάνονται:

 

Δεν περιλαμβάνονται:
Είσοδοι στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά.


ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 09/11/2018               ΤΙΜΗ: 690,00 € /ΑΤΟΜΟ

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ:

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ KINISSIS
Δ.ΓΟΛΕΜΗ 5,ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΤΗΛ. 26450 25030/25845
6937141313 – 6936129799
www.kinissis.gr