fbpx
Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ημέρα: ΛΕΥΚΑΔΑ – ΣΚΟΠΙΑ.
Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 07.00 για τα σύνορα των Ευζώνων. Διαδικασία ελέγχου και με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στα Σκόπια στις 16.30. τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και περιήγηση για πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ.
Πρωινό και ξενάγηση σήμερα στην πρωτεύουσα της Π.Γ.Δ.Μ.. Στην είσοδο της παλιάς πόλης, δίπλα στην πέτρινη γέφυρα του Βαρδάρη, ορθώνεται η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, ένα κομψό θρησκευτικό κτίσμα του 1886. Ακριβώς απέναντι βρίσκονται τα τουρκικά λουτρά Daud Pasa Baths, που σε παλαιότερες εποχές ήταν τα μεγαλύτερα των Βαλκανίων, σήμερα στεγάζουν την γκαλερί «City Art Gallery» με εκθέματα μοντέρνας τέχνης. Τα νερά του ποταμού Βαρδάρη χωρίζουν τα Σκόπια σε δύο ετερόκλητα τμήματα, που πραγματικά ξαφνιάζουν ευχάριστα τον επισκέπτη. Χρέη συνδετικού κρίκου ανάμεσα στους δύο διαφορετικούς κόσμους της πόλης εκτελεί η πετρόκτιστη γέφυρα του Βαρδάρη του 15ου αιώνα . Οι νότιες περιοχές της πρωτεύουσας χαρακτηρίζονται από την απρόσωπη αρχιτεκτονική γραμμή της κομμουνιστικής εποχής και λογίζονται ως το σύγχρονο κομμάτι της πόλης. Αντίθετα, στα βόρεια της πόλης, εκεί όπου δεσπόζουν τα πλακόστρωτα σοκάκια, τα γερασμένα τζαμιά και οι παραδοσιακές μουσουλμανικές κατοικίες, θα δείτε την παλιά πόλη των Σκοπίων. Το μεσημέρι αναχώρηση για τη λίμνη Μάτκα όπου μπορείτε να απολαύσετε βαρκάδα μέσω του φαραγγιού στον ποταμό Τρέσκο όπου βρίσκεται μια από τις βαθύτερες υποβρύχιες σπηλιές στον κόσμο. Συνεχίζουμε το απόγευμά μας με επίσκεψη στο βουνό Vodno όπου μπορούμε να ανέβουμε με τελεφερίκ και να θαυμάσουμε την πανοραμική θέα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΣΚΟΠΙΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΕΥΚΑΔΑ.
Πρόγευμα και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσες στάσεις. Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση στην πόλη και άφιξη στη Λευκάδα με ενδιάμεσες στάσεις στις 21.00.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΤΙΜΗ: 140 ΕΥΡΩ/ΑΤΟΜΟ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΞΕΝΑΓΟΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ KINISSIS
Δ. ΓΟΛΕΜΗ 5, ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΤΗΛ. 26450 25030/ 25845
www.kinissis.gr