fbpx

kinisis

 

 

 

 

 

1η ημέρα: Λευκάδα – Ραιδεστός
Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Λευκάδα. Με ενδιάμεσες στάσεις φθάνουμε στα σύνορα για τελωνειακό έλεγχο και στάση στο κατάστημα αφορολόγητων ειδών. Άφιξη στη Ραιδεστό αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η ημέρα: Ραιδεστός – Άγκυρα
Πρόγευμα και αναχώρηση διασχίζοντας τη γέφυρα του Βοσπόρου που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία  με προορισμό   την πρωτεύουσα της σύγχρονης Τουρκίας, την Άγκυρα. Ξενάγηση της πόλης, όπου θα δούμε μεταξύ άλλων την Ακρόπολη – Σιταντέλα, τη στήλη του Ιουστινιανού, το τζαμί Χατζί Μπαϊράμ και το μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ. Τακτοποίση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Άγκυρα- Καππαδοκία
Μετά το πρωινό μας επίσκεψη σήμερα στο παγκόσμιας φήμης Μουσείο των Πολιτισμών της Ανατολίας όπου στεγάζονται οι ανεκτίμητης αξίας θησαυροί παλαιολιθικών και νεολιθικών πολιτισμών, καθώς και των Χάτι, Φρύγων, Μήδων  και Χαλδαίων. Στη διαδρομή μας για Καππαδοκία θα συναντήσουμε την αλμυρά έρημο με την ομώνυμη λίμνηπου προσφέρει ένα αξέχαστο θέαμα με κρυστάλλους από αλάτι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Καππαδοκία
Πρωινό και ξεκινάμε τη μέρα μας με επίσκεψη στο υπαίθριο μουσείο του Κοράματος, ένα εκπληκτικό μοναστηριακό συγκρότημα που αποτελεί ένα από τα θαύματα του σύγχρονου κόσμου όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας, τον ναό του Αγίου Βασιλείου, την σκοτεινή εκκλησιά και την εκκλησία των Κρίκων. Ξενάγηση στην υπόγεια πολιτεία του Καϊμακλί λαξευμένη σε πέτρα ηφαιστειακής στάχτης. Συνεχίζουμε για την κοιλάδα της Ζέλβης με το υπέροχο ηφαιστειακό ανάγλυφο των περιοχών και θαυμάζοντας στη διαδρομή τις περίφημες νεραϊδοκαμινάδες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διαν/ση.

5η ημέρα: Καππαδοκία
Σήμερα μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Μαλακοπή όπου βρίσκεται η Υπόγεια Πολιτεία εκατοντάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους με υπόγειους διαδρόμους, αποθήκες και παρεκκλήσια που σχηματίζουν πολυώροφους λαβύρινθους που συγκλονίζουν και τον πιο αδιάφορο επισκέπτη. Συνεχίζουμε για την κοιλάδα του Περιστρέμματος. Πλήθος εκκλησιών και το υπέροχο φαράγγι πλημμυρισμένο από βλάστηση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ θα παρακολουθήσουμε χορό των περιστρεφόμενων Δερβίσηδων. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Καππαδοκία- Προύσα
Πρωινό και αναχώρηση με ενδιάμεση στάση στο Ικόνιο, την Ιερή πόλη των Μουσουλμάνων για την Προύσα, την τέταρτη σε μέγεθος πόλη της Τουρκίας. Αποτελεί σημαντικό βιομηχανικό κέντρο της Τουρκίας αλλά παρόλα αυτά ονομάζεται «Πράσινη Προύσα» λόγω των πολυάριθμων πάρκων της καθώς ένας όγκος πράσινου μοιάζει να την περιβάλει. Βραδινή βολτά στην πόλη. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Προύσα- Κομοτηνή
Μετά το πρωινό μας θα ξεναγηθούμε στο τζαμί Ulu Cami και στο μνημείο του Καραγκιόζη. Θα  επισκεφθούμε μια από τις πολύ γνωστές τοπικές αγορές καθώς η πόλη είναι διάσημη για τα μεταξωτά μαντήλια και τα κεντήματά της. Συνεχίζουμε για τα στενά του Ελλήσποντου και μετά τον τελωνειακό έλεγχο άφιξη στην Κομοτηνή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Κομοτηνή- Λευκάδα
Μετά το πρωινό μας παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής και με ενδιάμεσες στάσεις φθάνουμε στη Λευκάδα .

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ                 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:                                                                             

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ &ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ kinissis
ΓΟΛΕΜΗ 5, ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΤΗΛ.  26450 – 25030/ 25845
info@kinissis.gr
www.kinissis.gr