6 ΗΜΕΡΕΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

 

 

 

 

 

 

 

6 ΗΜΕΡΕΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Λευκάδα. Διέλευση από τα σύνορα Προμαχώνα. Στάση στα αφορολόγητα και συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας τη Σόφια. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και πρώτη γνωριμία με την πόλη.

2η ημέρα: ΣΟΦΙΑ- ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Μετά το πρωινό μας θα περιηγηθούμε στην πόλη και θα επισκεφτούμε την Βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Κυριακής, τα Ρωμαϊκά μνημεία, τον περίφημο ναό του Αλεξάντερ Νέφσκυ, την Βουλή. Αναχώρηση για Βουκουρέστι . Άφιξη στην πόλη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για βραδινή βόλτα στην πόλη.

3η ημέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Σήμερα μετά το πρωινό μας, θα επισκεφθούμε τον Πατριαρχικό ναό του Αγίου Δημήτριου, το μουσείο φυσικής ιστορίας του Αντύπα, το «μουσείο του χωριού», που είναι το μοναδικό στο είδος του και παρουσιάζει την παλιά παραδοσιακή αγροτική ζωή και τις παραδόσεις της χώρας, το «ναό της μουσικής», το «Ατενέουμ», την Στρατιωτική Ακαδημία, την αψίδα του θριάμβου, την Βουλή, την ελληνική εκκλησία και το τελευταίο «απόκτημα» πριν από την πτώση της δικτατορίας, το φαραωνικών διαστάσεων προεδρικό μέγαρο με το διασκεδαστικό τίτλο «Μέγαρο του Λαού». Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (Σινάια/Καρπάθια)

Αναχώρηση μετά το πρωινό μας για την Σινάια στα Καρπάθια όρη. Εκεί θα επισκεφθούμε την ομώνυμη Ιερά Μονή που κτίστηκε το 1685 και το παλάτι Πέλες, παλαιά κατοικία της βασιλικής οικογένειας. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας, το Μπρασόβ. Θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια και θα θαυμάσουμε την ομορφιά του. Θα επισκεφθούμε επίσης τη Μαύρη Εκκλησία, φημισμένη για το αρμόνιο της και την πολύτιμη συλλογή των περσικών χαλιών, το Δημαρχείο της πόλης και την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Επίσης θα επισκεφθούμε τον πύργο του Δράκουλα στο χωριό Μπράν. Εκεί έζησε μέρος της ζωής του ο ηγεμόνας της Ρουμανίας Βλάντ Τσέπες, που ο μύθος τον συνέδεσε με το φοβερό κόμη Δράκουλα. Επιστροφή στο Βουκουρέστι.

 5η ημέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΠΛΕΒΕΝ -ΣΟΦΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το Πλέβεν της Βουλγαρίας όπου θα επισκεφθούμε το πανέμορφο μουσείο Πανόραμα. Συνεχίζουμε για Σόφια όπου θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΣΟΦΙΑ – ΛΕΥΚΑΔΑ.

Πρόγευμα και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεση στάση στη Θεσσαλονίκη . Άφιξη στη Λευκάδα στις 21.30.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 300 €          ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:12/07/2017

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ:  100 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:                                                            

  • Μετακινήσεις με πουλμαν πολυτελείας
  • 5 διαν/σεις σε δίκλινο δωμάτιο σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με ημιδιατροφή
  • Ελληνόφωνος ξεναγός

 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ:  ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ KINISSIS

Δ.ΓΟΛΕΜΗ 5,ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΤΗΛ. 26450 25030/25845
6936129799
www.kinissis.gr