8 ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΣΚΑΝΗ – ΟΥΜΠΡΙΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

8 ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΣΚΑΝΗ – ΟΥΜΠΡΙΑ

 

1η ημέρα: ΛΕΥΚΑΔΑ – ΑNΚΟΝΑ:
Αναχώρηση το απόγευμα από Λευκάδα  και άφιξη στην Ηγουμενίτσα όπου επιβιβαζόμαστε στο πλοίο για Ανκόνα. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η Ημέρα ΑΝΚΟΝΑ-ΜΠΟΛΟΝΙΑ-ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ:
Άφιξη το μεσημέρι στη Ανκόνα. Αναχώρηση για Μπολόνια όπου θα περιηγηθούμε στο επιβλητικό μεσαιωνικό κέντρο αυτής της πόλης και την πλατεία Ματζόρε. Άφιξη στο Μοντεκατίνι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα  ΣΙΕΝΑ- ΣΑΝ ΤΣΙΜΙΝΙΑΝΟ:
Στη Σιένα, αγέρωχα αρχοντικά, στενά καλντερίμια, ήσυχες πλατείες κι εκκλησίες μαυρισμένες από τον χρόνο, όλα μέσα σ΄ ένα κάδρο από καλοφτιαγμένα τείχη και πύργους. Έντεκα δρόμοι της Σιένας συγκλίνουν προς την πανέμορφη Πιάτσα ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία της πόλης, που πλαισιώνει αρμονικά το υπέροχο Δημαρχείο και θεωρείται μία από τις ωραιότερες πλατείες της Ιταλίας . Ανάλογα εντυπωσιακός είναι και ο μνημειώδης Καθεδρικός ναός με το αριστουργηματικό δάπεδο, τα περίτεχνα ξυλόγλυπτα και τις μοναδικές τοιχογραφίες του. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Σαν Τσιμινιάνο, μια από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ιταλίας. Θα θαυμάσουμε το Παλάτσο ντελ Πόπολο και τους 14 ψηλούς πύργους που αποτελούν το διεθνές σύμβολο της πόλης και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο.

4η Ημέρα ΛΟΥΚΑ – ΠΙΖΑ:
Πρωινό και αναχώρηση για Λούκα, μια πόλη που θα μας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο. Γεμάτη από παλιά αρχοντικά και περιτριγυρισμένη με τείχη, αποπνέει μια μεσαιωνική ατμόσφαιρα άλλης εποχής ενώ στην περιήγησή μας θα καταλήξουμε στην    οβάλ πλατεία Piazza dell’ Anfiteatro γεμάτη με γραφικά καφέ και εστιατόρια. Επίσκεψη στη γειτονική Πίζα με τον φημισμένο κεκλιμένο πύργο της και το Βαφτιστήρι. Επιστροφή στο Μοντεκατίνι, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ:
Μετά το πρωινό μας, επίσκεψη στη Φλωρεντία. Ξενάγηση στη θεϊκή πόλη που γαλούχησε την Αναγέννηση. Τέχνη και χρόνος συνεργάστηκαν αρμονικά για να δημιουργήσουν αριστουργήματα όπως η Πιάτσα ντε λα Σινιόρα, την ιστορική πλατεία του Καθεδρικού με το Ντουόμο, τα ανάκτορα Πίτι και Στρόσι, την Πινακοθήκη Ουφίτσι και την Πόντε Βέκιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η Ημέρα  ΠΕΡΟΥΝΤΖΙΑ-ΑΣΙΖΗ- ΣΠΟΛΕΤΟ:
Σήμερα το πρωί αναχωρούμε για την Ούμπρια. Η Περούντζια είναι στο ακριβές κέντρο της Ιταλίας και είναι μια ζωντανή πόλη, με Ετρουσκικές και Μεσαιωνικές ρίζες. Μερικά από τα αξιοθέατα είναι το μεσαιωνικά κτήρια  (γραφεία, καταστήματα και μπαρ), η Piazza IV Novembre με την όμορφη Fontana Maggiore, το Duomo και το Palazzo dei Priori, το Corso Vanucci (πεζόδρομος με τα κομψά καταστήματα, εστιατόρια και μπαρ). Συνεχίζοντας για  την πνευματική πρωτεύουσα της Ούμπρια την Ασίζη! Αιώνια δεμένη με τη μοίρα του Αγίου Φραγκίσκου, ο οποίος γεννήθηκε, δίδαξε και εξάπλωσε το ιερό μήνυμά του και πέθανε εκεί, η Ασίζη είναι η πόλη των θαυμάτων. Αναχώρηση για το πανέμορφο Σπολέτο, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η Ημέρα  ΣΠΟΛΕΤΟ – ΑΝΚΟΝΑ:
Μετά το πρόγευμα περιήγηση της πόλης και αναχώρηση για Αγκόνα όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο. Διανυκτέρευση εν πλω.

8η Ημέρα  ΑΝΚΟΝΑ – ΛΕΥΚΑΔΑ:
Άφιξη στην Ηγουμενίτσα και άμεση αναχώρηση για Λευκάδα.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ               ΤΙΜΗ: 530 ΕΥΡΩ

 

ΓΙΑ ΔΙΚΛΙΝΗ ΚΑΜΠΙΝΑ 50 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ 100 ΕΥΡΩ ΕΠΙΠΛΕΟΝ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Μεταφορές με πούλμαν πολυτελείας                                                                          
  • Επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*  με ημιδιατροφή                                                   
  • Επαγγελματίας ξεναγός στην Φλωρεντία και το μουσείο Ουφίτσι                       
  • Καμπίνες ΑΒ4 Ηγουμενίτσα – Ιταλία – Ηγουμενίτσα                                     
  • Λιμενικά τέλη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ:  ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ KINISSIS

Δ.ΓΟΛΕΜΗ 5,ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΤΗΛ. 26450 25030/25845
6936129799
www.kinissis.gr