ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ

kinissis-praga-vienni-dresdi-protoxronia-2016

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΡΑΓΑ – ΔΡΕΣΔΗ – ΒΙΕΝΝΗ

1η ημέρα: ΛΕΥΚΑΔΑ –  ΝΙΣ (753 χλμ)
Συγκέντρωση και αναχώρηση για το Νις, με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και πρώτη γνωριμία με την πόλη.

2η ημέρα: ΝΙΣ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (378 χλμ)
Πρωινό και σύντομη περιήγηση στην πόλη . Συνεχίζουμε βόρεια για την Πρωτεύουσα της Ουγγαρίας την αρχοντική Βουδαπέστη  . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, Βραδινή βόλτα στην μαγευτική πόλη που βρίσκεται ακουμπισμένη στις όχθες του Δούναβη, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΡΑΓΑ (500 χλμ)
Μετά το πρωινό ξεκινάμε την περιήγηση μας στη «βασίλισσα του Δούναβη» τη  Βούδα αριστερά, πάνω στους λόφους και  Πέστη δεξιά, στην Πεδιάδα. Οκτώ αρχοντικές γέφυρες συνδέουν αυτές τις δύο που ενώθηκαν πριν απο περίπου 100 χρόνια. Θα δούμε την πλατεία των Ηρώων, με το μνημείο της Χιλιετηρίδας τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου ενώ στη λεωφόρο της Δημοκρατίας θα θαυμάσουμε πολλά καλοδιατηρημένα κτίρια. Συνεχίζοντας, συναντάμε το ογκώδες, σε ρυθμό μπαρόκ Κοινοβούλιο και θα περάσουμε στη Βούδα από τη γέφυρα των Λεόντων. Στο λόφο των ψαράδων θα δούμε τα κάστρα και την εκκλησία του Ματιάς στην οποία γίνονταν οι στέψεις των βασιλέων. Συνεχίζουμε και ακολουθώντας μια από τις πιο όμορφες διαδρομές της Ευρώπης το απόγευμα σήμερα θα φθάσουμε στην πρωτεύουσα της Τσεχίας την Πράγα.

4η ημέρα: ΠΡΑΓΑ
Στην πρωινή ξενάγηση θα δούμε το εντυπωσιακό κάστρο Χαρτσάνι και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου. Επίσης θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Λορέτο, με την συλλογή του από 7000 διαμάντια, την πέτρινη Γέφυρα του Καρόλου πάνω στον ποταμό Μολδάβα με τα 30 αγάλματα της, το εθνικό Θέατρο με την αιθέρια νεοκλασική γραμμή του κ.α. Στο ελεύθερο απόγευμα σας προτείνουμε μια βόλτα στη Μάλα Στράνα με την παλιά αγορά που θα σας εντυπωσιάσει. Το βράδυ θα υποδεχτούμε τον καινούργιο χρόνο στην πλατεία της παλιάς πόλης με τις υπαίθριες αγορές και ορχήστρες, θαυμάζοντας τα πυροτεχνήματα.

5η ημέρα : Μονοήμερη εκδρομή στη ΔΡΕΣΔΗ (150 χλμ)
Σήμερα θα επισκεφθούμε την  ιστορική πρωτεύουσα της Σαξωνίας, την “Μπαρόκ Σειρήνα”, τη Δρέσδη, που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Έλβα. Η πόλη καταστράφηκε ολοσχερώς από τους βομβαρδισμούς των συμμαχικών αεροσκαφών κατά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, άφησε όμως πίσω της τα φαντάσματα του παρελθόντος και αναγεννήθηκε, έχοντας αποκτήσει ξανά την παλιά της αίγλη και τα στοιχεία εκείνα που της έδωσαν το προσωνύμιο “Φλωρεντία του Έλβα”. Περιήγηση στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την Όπερα Σέμπερ, τον Καθεδρικό Ναό, το Δημαρχείο, το αναγεννησιακό παλάτι, τα ανάκτορα Τζβίνγκερ, τα τερραίν κονταρομαχιών, τον μπαρουτόπυργο, τη βεράντα Καναλέτο κ.ά. ενώ μια βόλτα στο πεζόδρομο θα μας καταπλήξουν τα όμορφα μπαρόκ κτήρια και θα ταξιδέψουμε σε άλλες εποχές.

6η ημέρα: ΠΡΑΓΑ – ΒΙΕΝΝΗ (320 χλμ)
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για Βιέννη. Μια πρώτη περιήγηση στην πόλη θα σας καταπλήξει. Μια βόλτα στο πεζόδρομο θαυμάζοντας τον Άγιο Στέφανο και την καταπληκτική όπερα και θα περιηγηθούμε σε μία από τις όμορφες υπαίθριες αγορές.

7η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ – ΤΕΡΓΕΣΤΗ (480 χλμ)
Ξεκινάμε την ξενάγηση σήμερα από την επιβλητική Ριγκστράσε με τα καταπληκτικά κτίρια: την Κρατική Όπερα, το Κοινοβούλιο, το Πανεπιστήμιο και τα ογκώδες ανάκτορα Χόφμπουργκ. Θα δούμε ακόμα την Βοτίβκιρχε, η οποία οφείλει την ύπαρξη της στη διάσωση του Φραγκίσκου Ιωσήφ από μια απόπειρα δολοφονίας, το ανάκτορο Μπελβεντέρε, το νεογοτθικό Δημαρχείο, την εκκλησία Καρλσκίρχε, έργο του μεγαλοφυούς Φίσερ φον Έρλαχ και θα επισκεφθούμε τα ανάκτορα Σενμπρούν, στα οποία ο εξάχρονος Μότσαρτ κατέπληξε την Μαρία Θηρεσία. Εδώ έζησε τα παιδικά της χρόνια η Μαρία Αντουανέτα και πέρασε ατελείωτες ημέρες απομόνωσης ο Αετιδέας.  Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για την Τεργέστη και αργά το βράδυ θα επιβιβαστούμε στο πλοίο.

8η ημέρα: Απολαμβάνουμε σήμερα την μέρα μας εν πλω με το υπέροχο κρουαζιερόπλοιο CRUISE EUROPA

9η ημέρα: Το πρωί θα φθάσουμε στην Ηγουμενίτσα και από εκεί στην Λευκάδα.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  590,00€  

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
Πούλμαν πολυτελείας
Επιλεγμένα ξενοδοχεία με ημιδιατροφή
Αρχηγό εκδρομής
Καμπίνες   ΑΒ4 Ιταλία – Ηγουμενίτσα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ kinissis
ΓΟΛΕΜΗ 5, ΛΕΥΚΑΔΑ
ΤΗΛ. 26450 – 25030
www.kinissis.gr

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΓΙΑ ΔΙΚΛΙΝΗ ΚΑΜΠΙΝΑ:  30 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΓΙΑ ΜΟΝΟΚΛIΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ:  200 ΕΥΡΩ

3ο ΠΑΙΔΙ ΈΩΣ 12 ΕΤΩΝ: ΤΙΜΗ 540 ΕΥΡΩ